Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meat Loaf eist rechten op 'Bat out of hell'

Shownieuws

Meat Loaf is naar de rechter gestapt op het recht op de naam 'Bat out of hell' te claimen. De zanger mag de naam niet gebruiken van componist Jim Steinman.

(Novum/AP) - De Amerikaanse rocker Meat Loaf is naar de rechter gestapt op het recht op de naam 'Bat out of hell' te claimen. In oktober wil de zanger het album 'Bat out of hell III' uitbrengen, maar hij wordt gedwarsboomd door de componist Jim Steinman. Hij schreef in 1977 de muziek en teksten voor het album 'Bat out of hell' en vindt dat Meat Loaf de naam niet mag gebruiken.

De als Marvin Lee Aday geboren Meat Loaf vindt dat hij het alleenrecht heeft op 'Bat out of hell', omdat hij sinds 1977 onlosmakelijk met de naam is verbonden. Steinberg kan volgens hem geen aanspraak maken op de naam, al heeft hij de naam verzonnen. In 1993 werkten Meat Loaf en Steinberg weer samen voor het album 'Bat out of hell II: back into hell'. Dit album was met 48 miljoen verkochte exemplaren bijna net zo succesvol als zijn voorganger.

Steinberg was aanvankelijk gevraagd om ook 'Bat out of hell III' te produceren, maar dat ging niet door omdat de componist en de zanger ruzie kregen. Meat Loaf eist nu een schadevergoeding van vijftig miljoen dollar (38,6 miljoen euro) van Steinberg als hij zijn pogingen om de productie van 'Bat out of hell III' te vertragen niet staakt. "Steinberg chanteert mij", vindt Meat Loaf. "Hij is alleen maar bezig het album tegen te houden om te zorgen dat ik niet aan mijn contractuele verplichtingen kan voldoen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen