Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriendschap drijft bandleden The Sheer

Shownieuws

De bandleden van The Sheer zijn 'gewoon goede maten' die samen muziek maken. Vriendschap is de basis. "Onze kracht ligt in het feit dat we een goed team zijn."

De bandleden van The Sheer zijn 'gewoon goede maten' die samen muziek maken. Hun vriendschap is de basis voor de muziek die ze maken. Dat vertellen ze aan Novum Nieuws. "Onze kracht ligt in het feit dat we een goed team zijn", zegt toetsenist Jasper Geluk. "We zijn geen collega's die contractueel met elkaar samenspelen", licht zanger en gitarist Bart van Liemt toe. "We zijn een jongensclubje dat samen de bus instapt. En dan staan we 's avonds op een podium en dan doen we het gewoon. Dat is het leuke aan dit vak voor ons."

De Haarlemse band The Sheer brak in 2002 door met het spelen op festivals. Een jaar later kwam het eerste album 'The keyword is excitement!' op de markt. De vier mannen scoorden een hit met het nummer 'Something to say'. Eind mei kwam hun tweede cd uit, 'Feel the need'.

De bandleden hebben het idee dat ze sinds hun debuutalbum zijn gegroeid. "We kunnen nu beter overbrengen wat we op het podium doen", beargumenteert Jasper. "Het is nog meer ons eigen geluid." Het tweede album is volgens de mannen 'volwassener en ruiger'. "We zijn natuurlijk ook ouder geworden", verklaart Bart. "En we hebben nog meer invloeden gebruikt dan de vorige keer."

De muziek van The Sheer wordt beïnvloed door Britse band als The Beatles, Supergrass en Blur. De kritiek dat de band te veel invloeden van buitenaf gebruikt en niets vernieuwends brengt, wuiven de bandleden weg. "We kunnen gewoon ons ei kwijt in deze muziek. We zijn niet bezig met vernieuwend zijn of met idolen", vertelt Bart. "Iedereen neemt toch invloeden van buitenaf mee in wat hij doet?" Jasper sluit zich daarbij aan. "Van tevoren weten we nooit wat er uit gaat komen. Het is elke keer weer een verrassing hoe een nummer uiteindelijk wordt."

De bandleden kunnen ondanks hun succes nog niet rondkomen van hun muziek. "We zitten op de grens van ervan rondkomen." Dat is frustrerend, vertelt Jasper. "Je wilt je er gewoon honderd procent op kunnen richten." Desondanks is de band het belangrijkst in het leven van de mannen. "The Sheer is nu alles. Het is ons leven."

Ze gaan er dan ook vanuit dat de band over tien jaar nog bestaat. "Ik hoop dat we dan nog een paar mooie platen hebben gemaakt", zegt drummer Gert-Jan Zegel. "En dat we allemaal een chateau hebben in Zuid-Frankrijk", vult gitarist Jorn van der Putte aan. "Maar natuurlijk niet nadat tijdelijk uit elkaar zijn geweest", grapt Jasper.

De cd 'Feel the need' van The Sheer ligt op dit moment in de winkels, net als de single 'The girl that lost her mind'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen