Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Derksen wil af van Barbara Barend

Shownieuws

Johan Derksen voorspelt een breuk met collega Barbara Barend, die hij niet vakbekwaam vindt. Derksen en Barend presenteren samen Voetbal Insite op RTL7.

Johan Derksen voorspelt een breuk met collega Barbara Barend, die hij niet vakbekwaam vindt. De 57-jarige hoofdredacteur van Voetbal International presenteert het RTL7-programma Voetbal Insite dit seizoen voor het eerst met de Amsterdamse journaliste. "Of er ontstaat een romance tussen, ons of er ontstaat een breuk. En ik zie me nog geen papa zeggen tegen Frits", zei Derksen dinsdag in RTL Boulevard. Barbara is de 31-jarige dochter van programmamaker Frits Barend.

In maart verklaarde Derksen al tegenover de GPD-kranten dat het niveau van Voetbal Insite sinds de komst van Barend 'bedroevend' is. "Dat is onze eigen schuld, want programmaleider Jaap Hofman en ik hebben haar zelf uitgezocht. Het probleem is dat Barbara heel graag wil meekwekken en interviewvragen aan de gasten wil stellen. Zo komt er van discussiëren weinig terecht." Ook moest zij volgens Derksen ontdekken dat er ook buiten Amsterdam wordt gevoetbald. "Als het over Ajax gaat, moet je een dweiltje op haar stoel leggen, want dan wordt ze vreselijk opgewonden."

Eerder was Wilfred Genee de medepresentator van Derksen. Volgens sportjournalist Hugo Borst, die ook in RTL Boulevard aan het woord kwam, is Derksen niet op zijn plaats naast Barbara Barend. "Ik denk dat hij beter presteert naast Genee."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen