Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wedding crashers' grote winnaar filmgala MTV

Shownieuws

De komedie 'Wedding crashers' heeft drie prijzen gewonnen op de MTV Movie Awards. De productie was daarmee de grote winnaar van het jaarlijkse prijzengala.

(Novum/AP) - De romantische komedie 'Wedding crashers' heeft drie prijzen gewonnen op de MTV Movie Awards, waaronder die voor beste film. De productie met Owen Wilson was daarmee de grote winnaar van het jaarlijkse prijzengala. Acteur Jim Carrey kreeg de MTV Generation Award, voor zijn gehele carrière.

Jessica Alba presenteerde de show. De actrice won zelf een prijs in de categorie 'sexiest performance' voor haar rol in de film 'Sin city'. Jake Gyllenhaal werd onderscheiden als beste acteur, voor zijn rol in 'Brokeback mountain'. Daarnaast won hij samen met collega Heath Ledger de prijs voor beste kus in deze film over homoseksuele cowboys.

De MTV Movie Awards onderscheidt zich van andere filmprijzen door de categorieën waarin gewonnen kan worden. Zo worden onder meer prijzen toegekend voor de beste vechtscène en voor de beste schurk. De kijkers van MTV bepalen via een stemming wie wint. Het is het vijftiende jaar dat de muziekzender de eigen filmprijzen uitdeelt.

De show is zaterdagavond opgenomen in Los Angeles en wordt donderdag uitgezonden in 171 landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen