Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Loes Luca en Carry Tefsen spelen in 't Schaep

Shownieuws

Loes Luca, Carry Tefsen en Pierre Bokma spelen de hoofdrollen in de nieuwe versie van ''t Schaep met de 5 pooten'. De eerste versie was in 1969 en 1970 een hit.

Loes Luca, Carry Tefsen, Pierre Bokma en Marc-Marie Huijbregts spelen de hoofdrollen in de nieuwe versie van ''t Schaep met de 5 pooten'. Miljoenen Nederlanders keken in 1969 en 1970 naar de oorspronkelijke televisieserie. De cast werd donderdag gepresenteerd in een Amsterdams café aan de Keizersgracht.

De serie, geschreven door Eli Asser, speelt zich grotendeels af in het Amsterdamse café ''t Schaep met de 5 pooten'. De stamgasten nemen daar de laatste roddels door en leveren commentaar op de veranderende tijdgeest. Aan het originele script wordt in de vernieuwde serie weinig veranderd.

Hoofdpersonages zijn kroegbaas Ko (Bokma), kelner Lukas (Huijbregts) en overbuurvrouw Doortje (Luca). De personages werden in de originele versie gespeeld door Piet Römer, Leen Jongewaard en Adèle Bloemendaal. De makers van de nieuwe serie hebben het personage van Opoe Withof een uitgebreidere rol gegeven. De eigenaresse van een sigarenwinkel, gespeeld door Carry Tefsen, kwam in de oorspronkelijke serie slechts eenmaal voor, maar krijgt nu meer aandacht.

Net als in de oorspronkelijke serie krijgen liedjes in de nieuwe serie veel aandacht. De muziek van Harrie Bannink leverde destijds hits op als 'Wij zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?', 'Het zal je kind maar wezen' en 'Vissen'. ''t Schaep met de 5 pooten' wordt vanaf eind december uitgezonden bij de KRO.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen