Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pakistan verbiedt Da Vinci Code

Shownieuws

'The Da Vinci code' is verboden in Pakistan. De film zou de christelijke minderheid kwetsen. Het regeringsverbod volgt op demonstraties door christenen.

(Novum/AP) - 'The Da Vinci code' is verboden in Pakistan. De film zou de christelijke minderheid kwetsen. Het regeringsverbod volgt op demonstraties door christenen tegen de film, die nog niet was vertoond in het grotendeels islamitische land. De christenen maken ongeveer drie procent uit van de 150 miljoen inwoners van Pakistan. Een belangrijke christelijke leider heeft het verbod toegejuicht.

Ook in veel andere landen zijn christenen onaangenaam getroffen door de film, die is gebaseerd op het gegeven dat Jezus Christus kinderen had. In de film gaat het streng katholieke kerkgenootschap Opus Dei letterlijk over lijken om dit geheim te verbergen.

'The Da Vinci code' is ook verboden in Sri Lanka. In westerse landen wordt de film zonder problemen vertoond. Het openingsweekeinde was succesvol: de verfilming van de bestseller van Dan Brown bracht wereldwijd ruim 175 miljoen euro op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen