Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Silver Surfer in 'Fantastic Four 2'

Shownieuws

De Fantastic Four binden de strijd aan met de Silver Surfer. In 'Fantastic Four 2' verschijnt de klassieke stripheld voor het eerst op het witte doek.

De Fantastic Four binden de strijd aan met de Silver Surfer. Dat heeft hoofdrolspeelster Jessica Alba onthuld in de Amerikaanse krant USA Today. In 'Fantastic Four 2' verschijnt de klassieke stripheld voor het eerst op het witte doek. Vorig jaar was de eerste film over de vier superhelden in de bioscoop te zien.

De Surfer, die eigenlijk Norrin Radd heet, werd in 1966 geïntroduceerd in de Fantastic Four-stripreeks en kreeg later zijn eigen stripserie. Deze dienaar van de buitenaardse tiran Galactus heeft kosmische krachten. Zo is hij in staat een stad te vernietigen. Wanneer Galactus de aarde wil innemen, komt de Surfer tegen hem in opstand. Sindsdien zweeft hij op zijn zilveren surfboard door de hemel en beschermt hij de aarde.

De stripverhalen rond de Zilveren Zwerver, zoals hij vroeger in Nederland werd genoemd, besteden veel aandacht aan zijn filosofische overpeinzingen. 'Fantastic Four 2' brengt zowel zijn periode als schurk als zijn tijd als held in beeld, vertelde Alba.

Vorig jaar was 'Fantastic Four' een bioscoopsucces. De film bracht de eerste drie dagen 56 miljoen dollar (47 miljoen euro) in het laatje. De première van 'Fantastic Four 2' is gepland voor juni volgend jaar. De films gaan over de avonturen van een onzichtbare vrouw, een uitrekbare man, een levende toorts en een ijzersterk monster.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen