Kies je favoriete radiostation

Dossiers

LL Cool J en Bill Withers winnen oeuvreprijs

Shownieuws

LL Cool J en Bill Withers worden in het zonnetje gezet door hun vakbroeders in de muziekindustrie. Zij ontvangen beiden oeuvreprijzen van de Ascap.

(Novum/AP) - Rapper LL Cool J en zanger Bill Withers worden in het zonnetje gezet door hun vakbroeders in de muziekindustrie. Van de Amerikaanse belangenvereniging van schrijvers, componisten en uitgevers Ascap krijgen zij een oeuvreprijs. Op 26 juni ontvangt LL Cool J de Golden Note-prijs en Withers de Rhythm & Soul Heritage-prijs.

LL Cool J is een van de belangrijkste personen in de geschiedenis van de hiphop, vindt Marilyn Bergman, voorzitter van de Ascap. "Hij heeft alle trends in de rapwereld doorstaan en is vandaag de dag commercieel even succesvol als toen hij begon in 1985." Sean 'Diddy' Combs, Tom Petty, Quincy Jones en Stevie Wonder zijn eerdere winnaars van de Golden Note.

Volgens Bergman is Bill Withers een van de belangrijkste Amerikaanse zangers die zelf hun liedjes schrijven. "Bills muziek en teksten zijn uitermate toegankelijk en hebben een universele aantrekkingskracht." Chaka Khan, Peabo Bryson en Earth, Wind and Fire wonnen de Rhythm & Soul Heritage-prijs eerder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen