Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato wil niet naar Songfestival

Shownieuws

Marco Borsato wil Nederland niet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hij vindt dat het niveau van het liedjesfestijn achteruit is gehold.

Marco Borsato wil Nederland niet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hij vindt dat het niveau van het liedjesfestijn de laatste jaren achteruit is gehold. "Daardoor ben ik heel erg aan het evenement gaan twijfelen", zegt de 39-jarige zanger in een interview met Novum Nieuws.

Twee weken geleden zei platenproducer Eric van Tijn in De Telegraaf dat Borsato volgend jaar voor Nederland naar het Songfestival zou moeten. Van Tijn vindt dat Nederland een 'topper' naar het Europese liedjesfestival moet sturen. De laatste jaren strandde Nederland steeds in de halve finale.

Borsato heeft alleen aan het begin van zijn carrière overwogen naar het Songfestival te gaan, maar momenteel is weinig over van zijn warme gevoelens voor het evenement. "Ik ben het er wel mee eens dat we de beste moeten sturen", zegt hij. "Maar dan alleen als op het Songfestival een internationaal veld met zangers en zangeressen van groot kaliber actief is." Borsato vindt dat nu te veel sprake is van 'een festival van subculturen'.

De hitartiest vindt dat flink de bezem moet worden gehaald door het Songfestival. "Maar een panklare oplossing heb ik daar niet voor." De uitkomst kan volgens Borsato worden geboden door de televisietalentenjacht Idols. "Ik heb wel eens gezegd dat de nieuwe winnaar van Idols als prijs Nederland op het Songfestival mag vertegenwoordigen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen