Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato nog niet voldaan over Uganda

Shownieuws

Marco Borsato is tevreden met de projecten van War Child in Uganda, maar hij is nog niet voldaan. De zanger is trots op wat de hulporganisatie heeft bereikt.

Marco Borsato is tevreden met de projecten van War Child in Uganda, maar hij is nog niet voldaan. De zanger is trots op wat de hulporganisatie in het Afrikaanse land heeft bereikt. "Maar de harde realiteit is dat War Child momenteel in slechts vijftien van de zestig vluchtelingenkampen in Uganda actief is", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Borsato wil zijn serie concertenin het Gelredome in Arnhem tussen 20 oktober en 4 november aangrijpen om aandacht te vragen voor de situatie in Uganda. Hij wil tijdens de concerten filmbeelden tonen die hij deze week in de vluchtelingenkampen maakte. "Ik wil op een subtiele manier aandacht voor het probleem vragen en laten zien dat je met relatief weinig veel kunt bereiken. Alle kinderen in deze kampen hebben ouders en voor- en achternamen. Ze moeten het gevoel krijgen dat de rest van de wereld iets om ze geeft. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat War Child straks in dertig kampen in Uganda actief is."

Deze week brengt Borsato een bezoek aan de projecten van War Child in Kitgum en Gulu in Uganda. In het noorden van het Afrikaanse land leven 1,8 miljoen mensen in vluchtelingenkampen vanwege het conflict tussen de regering en het rebellenleger van Joseph Kony, het Leger van de Heer genaamd. Tussen de regering en de rebellen zijn vredesgesprekken gaande, maar het is nog steeds niet veilig.

War Child probeert kinderen met oorlogservaringen te helpen, onder anderen voormalige kindsoldaten. Borsato is sinds 1998 ambassadeur van War Child.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen