Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Willis vecht tegen cyberterroristen

Shownieuws

Bruce Willis bindt de strijd aan tegen het cyberterrorisme. In de film 'Die hard 4.0' probeert hij als John McClane een coup door hackers tegen te houden.

Bruce Willis bindt de strijd aan tegen cyberterreur. In de film 'Die hard 4.0' probeert hij als gepensioneerd politieman John McClane een machtsgreep door hackers tegen te houden. Dat meldt de Amerikaanse website ainitcool.com. De site zegt zich te baseren op een uitgelekt exemplaar van de actiefilm.

In de film willen de computerkrakers de elektronische infrastructuur van de Verenigde Staten in handen krijgen. Daartoe leggen ze eerst alle systemen lam, van bankcomputers tot elektriciteitscentrales. De leider van de bende is een hoge regeringsadviseur.

Deze keer wordt McClane geholpen door zijn zoon Jack, die aan het begin van het verhaal vrijkomt uit de gevangenis. Continu zit de corrupte overheid hen op de hielen met bewakingscamera's.

De rol van McClane wordt voor de vierde keer gespeeld door de 51-jarige Willis, die in het dagelijks leven ook een fel tegenstander is van terrorisme. Zo heeft hij een beloning van één miljoen dollar (ruim 800 duizend euro) uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van drie Al Qaida-leiders.

De regisseur van de film is Len Wiseman. Hij begint binnenkort met de opnamen. In de zomer van volgend jaar wordt de film in de bioscoop verwacht. De eerdere delen kwamen uit in 1988, 1990 en 1995.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen