Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Faith No More-leden leggen ruzie bij

Shownieuws

De originele leden van Faith No More hebben hun ruzie na bijna twintig jaar bijgelegd. Toetsenist Roddy Bottum speelt in de nieuwe band van zanger Chuck Mosley.

De originele leden van Faith No More hebben hun ruzie na bijna twintig jaar bijgelegd. Toetsenist Roddy Bottum levert nu zelfs een bijdrage aan het album van de nieuwe band van oud-zanger Chuck Mosley. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Billboard. Mosley verliet in 1987 met ruzie de Californische rockgroep.

Faith No More werd in 1985 bekend door de single 'We care a lot'. Na de release van het debuutalbum 'Introduce yourself' werd Mosley door zijn vier medebandleden ontslagen omdat zijn ze zijn onvoorspelbare gedrag niet langer tolereerden. Mike Patton van de band Mr. Bungle werd daarna ingelijfd als nieuwe zanger. Het daaropvolgende album 'The real thing' zorgde voor een wereldwijde commerciële doorbraak. Voordat Mosley lid werd van de band zong Courtney Love korte tijd in Faith No More.

Mosley speelde na Faith No More enige tijd in de punkgroepen Bad Brains en Cement. Faith No More gaf er in 1998 de brui aan. Dit jaar richtte Mosley de groep V.U.A. (Vandals Against Illiteracy) op. De band legt deze maand de laatste hand aan het debuut 'Will rap over hard rock for food'. Bottum levert op het album een bijdrage in een nieuwe bewerking van 'We care a lot'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen