Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter prins Albert belaagd door journalisten

Shownieuws

Jazmin Grace Grimaldi (14), de dochter van prins Albert II van Monaco, is bij haar school opgewacht door hordes journalisten.

(Novum/AP) - De dochter van prins Albert II van Monaco, de 14-jarige Jazmin Grace Grimaldi, is donderdag bij haar school in haar woonplaats Palm Desert in de Amerikaanse staat Californië opgewacht door hordes journalisten en fotografen.

De politie maakte hen duidelijk dat ze gearresteerd zouden worden als ze ook maar één voet op het schoolterrein zouden zetten. Een vrouwelijke omstander riep dat 'het arme kind' met rust moet worden gelaten. Aan het einde van de dag verliet een meisje met een donkerblonde paardenstaart de school onder bewaking. Ze werd weggevoerd in een gepantserde auto.

De journalisten togen naar Palm Desert nadat was bekendgemaakt dat de ongetrouwde Monegaskische prins het meisje heeft erkend als zijn dochter. Die aankondiging vond plaats naar aanleiding van berichten in de pers. Nog geen jaar geleden bleek de 48-jarige Albert ook een kind te hebben bij een Togolese stewardess. Dat meisje heet Alexandre en is nu 3 jaar. De moeder van Jazmin is de 44-jarige Amerikaanse Tamara Rotolo, die naar verluidt in 1991 een korte relatie met Albert had toen ze op vakantie was aan de Côte d'Azur.

Jazmin werd op 4 maart 1992 geboren en haar geboorteakte vermeldt dat Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi van Monaco haar vader is. Volgens de opa van Jazmin, de 75-jarige Sam Rotolo, heeft Albert het meisje altijd financieel ondersteund. Alberts advocaat beweerde donderdag dat pas enkele weken geleden is vastgesteld dat de prins de vader is van het meisje.

Kort na de geboorte van Jazmin zou Tamara Rotolo tevergeefs hebben geprobeerd erkend te krijgen dat Albert de vader is. Toen vorig jaar het bestaan van Alexandre bekend werd, zou zij weer contact hebben opgenomen met de advocaat van de prins.

Jazmin was ook voor donderdag al geen onbekende in Palm Springs en omgeving. Ze haalde verschillende keren de plaatselijke krant, bijvoorbeeld toen ze door haar school tot leerling van de maand werd gekozen en toen ze als lid van het schoolkoor een solo mocht zingen tijdens een optreden met Barry Manilow.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen