Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Concerten Rolling Stones in ArenA verplaatst

Shownieuws

Het concert van The Rolling Stones op 30 juli in de Amsterdam ArenA is een dag verplaatst. Het optreden van 1 augustus in de ArenA is voorlopig van de baan.

Het concert dat The Rolling Stones op zondag 30 juli in Amsterdam zouden geven is een dag verplaatst. De band treedt op maandag 31 juli op in de ArenA. Het optreden van 1 augustus is voorlopig van de baan. Dat heeft concertorganisator Mojo vrijdag bekendgemaakt.

Fans met een kaartje voor het concert van 30 juli kunnen met hun toegangsbewijs een dag later naar binnen. Wie daar geen zin in heeft, kan zijn kaarten tot 20 juli inleveren. Het optreden van 1 augustus in de Amsterdam ArenA wordt naar een nog onbekende datum verplaatst. Mojo Concerts kon vrijdag nog niet zeggen wanneer de Stones opnieuw komen, maar vermoedt dat het de zomer van volgend jaar wordt. De uiterste inleverdatum van kaarten voor het tweede concert wordt later bekendgemaakt.

Eerder verwachtte Mojo dat er niet dat aan de data van de Nederlandse concerten gemorreld zou worden. Eind mei maakten The Rolling Stones bekend dat vijftien optredens van de 'A Bigger Bang European Tour' werden uitgesteld. De concertorganisator stelt nu dat de band een volledig nieuwe tournee heeft moeten opstellen in overleg met de artsen van gitarist Keith Richards.

Richards liep eind april een hersenschudding op toen hij tijdens een vakantie in Fiji uit een palmboom viel. De 62-jarige gitarist moest later onder het mes om de druk op zijn hersenen terug te laten brengen. Hij had na de val geklaagd over hoofdpijn.

Donderdag kregen The Rolling Stones een veeg uit de pan van David Gilmour. De gitarist van Pink Floyd riep de band in de Engelse krant The Daily Telegraph op te stoppen met optreden en een privéleven op te bouwen. Hij vergeleek de oneindige wereldtournees van The Rolling Stones met seksuele drang. "Het lijkt wel alsof de band verslaafd is aan het applaus van vijftigduizend mensen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen