Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia Rombley werkt graag met verloofde

Shownieuws

Edsilia Rombley vindt het 'te gek' om samen te werken met haar aanstaande man Tjeerd Oosterhuis. Hij is haar vaste producent en produceert haar nieuwe album.

Edsilia Rombley vindt het 'te gek' om samen te werken met haar aanstaande man Tjeerd Oosterhuis. Dat vertelt zij aan Novum Nieuws. Tjeerd is al jaren haar vaste producent en produceert ook haar nieuwe Nederlandstalige album, dat dit najaar in de winkels ligt. "Het is makkelijk om samen te werken omdat je elkaar goed begrijpt."

Volgens de zangeres zorgt hun persoonlijke relatie niet voor ruzie, maar juist voor onderlinge harmonie. "We leren heel veel van elkaar. Je wilt natuurlijk allebei het allerbeste eruit halen. We genieten heel erg van het samen maken van muziek." Het kan volgens Edsilia soms ook heel romantisch zijn. "Met een kaarsje en een drankje erbij."

Tjeerd en Edsilia maakten onlangs bekend dat zij gaan trouwen. De 28-jarige zangeres wil daar verder geen details over bekendmaken. 'Het is natuurlijk iets heel bijzonders. We willen het graag voor onszelf houden, en voor onze vrienden en familie natuurlijk. We houden het lekker even geheim." Ze vertelt wel al hard bezig te zijn met de voorbereidingen. "Elke dag zijn we er toch wel zo'n twee uur mee bezig. Maar we hebben het nu natuurlijk ook heel druk met de voorbereidingen voor de cd."

De opnamen van haar nieuwe cd zijn op dit moment in volle gang. De eerste single 'Dan ben ik van jou' wordt volgende week vrijdag uitgebracht. Volgens Edsilia wordt het een pop-cd, 'waar mijn hart in zit'. Aan de plaat, werken onder anderen Han Koreneef (tekschrijver van onder meer Marco Borsato en Guus Meeuwis) en Brainpower mee. Edsilia schreef zelf enkele liedjes. De plaat is Nederlandstalig omdat veel mensen aan de zangeres vroegen wanneer ze weer iets Nederlands ging doen. "Ik vind het zelf ook erg leuk, het is weer iets anders."

In 1996 won Edsilia de Nederlandse Soundmixshow, in 1997 gevolgd door winst van de Europese variant met haar interpretatie van Oleta Adams. Haar grote doorbraak kwam in 1998, toen ze Nederland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival en vierde werd met het liedje 'Hemel en aarde'. In 1998 verscheen haar eerste solo-cd, geproduceerd door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Haar tweede album 'Face to face' verscheen in 2002, met daarop het duet 'I'll be that someone' met Trijntje Oosterhuis. Vorig jaar stond de zangeres met haar band in het theater met het programma 'Van jongs af aan'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen