Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Douglas krijgt eredoctoraat in de rechten

Shownieuws

Michael Douglas krijgt een eredoctoraat in de rechten van de universiteit van St. Andrews in Schotland. Reden daarvoor is zijn bijdrage aan de filmcultuur.

Michael Douglas krijgt een eredoctoraat in de rechten van de universiteit van St. Andrews in Schotland. Reden voor de onderscheiding voor de 61-jarige Hollywood-ster is volgens de universiteit zijn bijdrage aan de filmcultuur. De toekenning van de titel in juni valt samen met de oprichting van een faculteit der filmwetenschappen aan St. Andrews, meldt de Schotse krant The Daily Record.

Samen met zijn Welshe vrouw Catherine Zeta-Jones bezoekt Douglas regelmatig de golfbaan van het universiteitsterrein in St. Andrews. Hoewel het glamourstel het grootste deel van hun tijd in de Verenigde Staten doorbrengt, hebben Douglas en Zeta-Jones ook een huis in Groot-Brittannië: in Mumbles, een klein kustplaatsje bij Swansea in Wales. Douglas, zoon van de bejaarde Hollywood-legende Kirk Douglas, speelde in films als Basic Instinct (1992) en Traffic (2000).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen