Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty wil optreden in gevangenis

Shownieuws

Pete Doherty wil een optreden verzorgen in de Pentonville-gevangenis in Londen. De zanger voert hierover gesprekken met de directie van de gevangenis.

Pete Doherty wil een optreden verzorgen in de Pentonville-gevangenis in Londen. De Engelse krant The Sun meldt donderdag dat de zanger van de band Babyshambles hierover gesprekken met de directie van de gevangenis voert. Doherty zat eerder twee weken vast in het complex, net als zijn bandgenoot Patrick Walden.

Een anonieme vriend van de 26-jarige popmuzikant zegt in The Sun dat Doherty denkt dat het optreden goed is voor het moreel van de gevangenen. "Pete is helemaal weg van het idee om in de gevangenis op te treden en de shows op te nemen." Johnny Cash nam in de jaren zestig albums op in Folsom Prison en de San Quentin-gevangenis. Deze albums zouden Doherty geïnspireerd hebben.

Doherty kroop donderdag door het oog van de naald voor de rechtbank in Londen. Hij moest opnieuw voorkomen omdat hij in december en januari was betrapt met een reeks verdovende middelen op zak. De rechter veroordeelde hem niet tot een gevangenisstraf omdat hij schuld bekende aan zeven aanklachten. Doherty moet zijn afkickprogramma afmaken. Als hij opnieuw in de fout gaat, kan hij de cel niet meer ontlopen.

In februari werd Doherty wegens drugsbezit veroordeeld tot een taakstraf van twaalf maanden. Daarnaast moet hij een afkickprogramma volgen om van zijn verslaving af te komen. Ook is hij zijn rijbewijs voor een halfjaar kwijt. Babyshambles geeft op 1 mei een nachtconcert in de Amsterdamse popzaal Paradiso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen