Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West en Ludacris vrijgesproken van plagiaat

Shownieuws

Kanye West en Ludacris hebben in hun single 'Stand up' geen muziek van de band I.O.F. gekopieerd. Een rechtbank sprak de twee rappers vrij van plagiaat.

(Novum/AP) - Kanye West en Ludacris hebben drie jaar geleden voor hun single 'Stand up' geen muziek van de band I.O.F. (It's Only Family) gekopieerd. Een rechtbank in New York sprak de twee rappers vrij van plagiaat. I.O.F. had het duo voor de rechter gedaagd omdat 'Stand up' te veel zou lijken op de single 'Straight like that'.

Ludacris twijfelde nooit aan een voor hem positieve uitspraak, verklaarde hij. "Ik hoop dat I.O.F. genoten heeft van dit korte moment van roem. Deze ervaring is voor mij het bewijs dat het goed is te vechten voor de dingen waar ik in geloof." West was donderdag niet bij de uitspraak aanwezig.

I.O.F. gaat tegen het vonnis in hoger beroep, maakte een woordvoerder van de platenmaatschappij van de band bekend. Hij stelde dat de groep is benadeeld door het uitsluiten van een getuigenis van een muziekdeskundige.

West liet vorige week voor de rechtbank doorschemeren enige sympathie voor de aanklagers te voelen. "Het is frustrerend als je zo dicht bij succes bent, maar het nog niet hebt bereikt. De muziekindustrie is een harde wereld. Ik begrijp wel waarom ze het met deze rechtszaak proberen." Ludacris zei geen enkel medelijden met I.O.F. te voelen. "Ik laat mijn reputatie niet door hen verwoesten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen