Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty op drugs onderzocht in Barcelona

Shownieuws

Pete Doherty is op de luchthaven van Barcelona op drugsbezit onderzocht. De politie onderzocht hem na een melding van de piloot van een vliegtuig van EasyJet.

(Novum/AP) - Pete Doherty is donderdag op de luchthaven van Barcelona op drugsbezit onderzocht. De politie onderzocht de Engelse rocker na een melding van de piloot van het vliegtuig van EasyJet waarmee Doherty naar Spanje vloog. Doherty werd vrijgelaten toen de politie geen drugs bij hem had gevonden.

De piloot schakelde de politie van de luchthaven El Prat in toen Doherty zich lange tijd op het toilet van het vliegtuig had opgesloten. Hij vermoedde dat de zanger drugs aan het gebruiken was, meldde een woordvoerder van de politie van Barcelona. Hij ontkende dat de bemanning van het vliegtuig een injectiespuit op het toilet had aangetroffen. EasyJet verbood Doherty en zijn band Babyshambles desondanks ooit nog met de luchtvaartmaatschappij te vliegen.

Doherty was donderdag op weg van de Londense luchthaven Gatwick naar Barcelona. Hij moest diezelfde avond met zijn band Babyshambles optreden op het Primavera Sound Festival in de Catalaanse hoofdstad. Het optreden ging ondanks de problemen op de luchthaven gewoon door.

De 27-jarige Doherty komt vaak in het nieuws door drugsproblemen. In april werd hij opgepakt voor drugsbezit, kort nadat een rechter hem voorwaardelijk op vrije voeten had gesteld voor verschillende aanklachten vanwege drugsbezit. In december was de zanger in Londen aangehouden nadat de politie in zijn auto heroïne, cocaïne en marihuana had aangetroffen.

Vorige week liet Rough Trade Records Doherty weten geen muziek meer van hem en zijn band Babyshambles te willen uitbrengen. Foto's in de Engelse krant The Sun waarop de zanger heroïne bij een bewusteloos meisje naar binnen leek te spuiten waren voor het platenlabel de druppel die de emmer deed overlopen. De verklaring van Doherty dat hij bloed bij het meisje afnam om ermee te schilderen mocht niet baten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen