Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Esther Hart zingt Wilhelmus zonder franje

Shownieuws

Voor de aanvang van de oefeninterland Nederland-Mexico zingt Esther Hart het Wilhelmus donderdag op traditionele wijze.

Esther Hart zingt het eerste couplet van het Wilhelmus donderdagavond voorafgaand aan de oefeninterland van Nederland tegen Mexico in Eindhoven op traditionele wijze. "Zo is het bedoeld", zegt de 35-jarige zangeres tegen Novum Nieuws. Vorig jaar zong een andere Songfestivalzangeres, Glennis Grace, op dezelfde plaats het volkslied. Zij zong een moderne, soulachtige versie van het Wilhelmus.

Hart komt netjes gekleed naar het Philips Stadion, maar 'niet in een grote galajurk'. "Ik blijf dicht bij mezelf en zing zo mooi mogelijk." De zangeres beperkt zich tot het bekende eerste couplet. De blondine vindt zichzelf 'een heel groot voetballiefhebber'. Feyenoord is haar club. "Ik woon in Rotterdam", verklaart ze.

Hart, die eigenlijk Katinka Hartkamp heet, vertegenwoordigde Nederland in 2003 tijdens het Eurovisie Songfestival. Met het nummer 'One more night' behaalde ze de dertiende plaats. "Het televoting mag wat mij betreft worden afgeschaft", zegt Hart. "Laat de vakjury's terugkomen. Dan gaat het weer om de liedjes." Toch moet ze wel lachen om de onverwachte overwinning van de Finse hardrockers vorige maand. "Het blijft een rare wedstrijd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen