Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Albert erkent dochter van 14

Shownieuws

Prins Albert II van Monaco heeft opnieuw een onwettig kind erkend. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Californië, dat Jazmin Grace Rotolo heet.

(Novum/AP) - Prins Albert II van Monaco heeft opnieuw een onwettig kind erkend. Het gaat om een 14-jarig meisje dat in Californië woont, heeft zijn advocaat gezegd. Dat de 48-jarige, ongetrouwde Albert de vader is van het meisje, Jazmin Grace Rotolo, is volgens zijn advocaat Thierry Lacost enkele weken geleden vastgesteld. Vorig jaar erkende de prins de nu 3-jarige Alexandre, die hij kreeg na een affaire met een vrouw uit Togo.

De prins had het bestaan van zijn dochter eigenlijk geheim willen houden tot ze volwassen zou zijn, maar door toenemende speculaties was de situatie voor het kind onhoudbaar geworden, zegt Lacost. De Franse pers meldde dat Albert in 1991 een korte relatie had met de moeder van het meisje, de Amerikaanse serveerster Tamara Rotolo, die toen op vakantie was aan de Côte d'Azur.

Vorig jaar zei Albert tegen The New York Times dat meer vrouwen zeiden een kind van hem te hebben, maar zich niet te kunnen voorstellen dat dit waar was. Rotolo zei kort na de geboorte van haar dochter dat de prins de vader was, maar het lukte haar niet dit erkend te krijgen. Toen het bestaan van Alexandre bekend werd, nam ze opnieuw contact op met Alberts advocaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen