Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Syb van der Ploeg achter Henk Poort in 'Rembrandt'

Shownieuws

Syb van der Ploeg wordt de alternate van Henk Poort in 'Rembrandt de musical'. De voormalig voorman van de Friese band De Kast maakt daarmee zijn musicaldebuut.

Zanger Syb van der Ploeg wordt de alternate van Henk Poort in 'Rembrandt de musical'. De voormalige voorman van de Friese band De Kast maakt daarmee zijn musicaldebuut. "Dit is een echt een fantastische kans", zegt de zanger donderdag in De Telegraaf.

Van der Ploeg denkt dat hij met de rol in 'zo'n indrukwekkende productie' zijn carrière verder kan ontwikkelen. Hij kan niet wachten om in de huid te kruipen van de meesterschilder. "Zelf ben ik een Fries en Rembrandt had een voorliefde voor Friesland", zegt hij. "Zijn vrouw Saskia kwam ervandaan. Ook is hij destijds met haar in het Friese land getrouwd."

'Rembrandt de musical' gaat op 15 juli, de geboortedag van Rembrandt, in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De musical is gemaakt ter gelegenheid van het vierhonderdste geboortejaar van de schilder. De vrouwelijke hoofdrollen zijn voor Wieneke Remmers en Annick Boer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen