Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Gooische vrouwen' voeren actie op boot

Shownieuws

De 'Gooische vrouwen' brengen een nacht door op een woonboot. Zij protesteren daarmee tegen de mogelijke aanleg van een snelweg tussen Almere en Schiphol.

De hoofdrolspeelsters uit 'Gooische vrouwen' brengen de nacht van woensdag op donderdag door op een woonboot op het Naardermeer. Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Annet Malherbe protesteren daarmee tegen de mogelijke aanleg van een nieuwe snelweg tussen Almere en Schiphol. Dat heeft natuurorganisatie Natuurmonumenten, die de actie organiseert, woensdag bekendgemaakt.

Ook andere bekende Nederlanders hebben een nacht op de boot doorgebracht. Eerder verbleven fotograaf Maarten Corbijn, acteur Roef Ragas en de band Within Temptation op de boot. Actrice Georgina Verbaan en haar vriend Jort Kelder moeten nog meedoen aan de actie.

Minister van Verkeer Karla Peijs (CDA) is van plan een nieuw stuk snelweg tussen Amsterdam en Almere te laten aanleggen. De weg zou door het natuurgebied Naardermeer lopen, of eronderdoor. Op 30 juni beslist de ministerraad over de weg.

Het tweede seizoen van de televisieserie 'Gooische vrouwen' wordt waarschijnlijk vanaf september uitgezonden op Talpa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen