Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Webb schrijft vervolg op 'The graduate'

Shownieuws

Charles Webb werkt aan een vervolg op zijn bestseller 'The graduate'. De schrijver heeft de rechten op het boek verkocht aan uitgeverij Random House.

Charles Webb werkt aan een vervolg op zijn bestseller 'The graduate'. De schrijver heeft de rechten op het boek verkocht aan uitgeverij Random House. 'The graduate 2' moet volgend jaar verschijnen. Dat meldt de Britse omroep BBC. Het besluit om een vervolg te schrijven, zou voortkomen uit financiële nood.

Het is nog niet bekend waar het vervolgboek over gaat en hoeveel geld Webb van de uitgever voor het boek krijgt. 'The graduate' verscheen in 1963 en vertelt het verhaal van de student Benjamin Braddock die wordt verleid door mevrouw Robinson, de moeder van zijn vriendinnetje Elaine.

De verfilming uit 1967 van regisseur Mike Nichols werd een succes. Hoofdrolspeler Dustin Hoffman brak dankzij zijn rol door in Hollywood, terwijl de filmmuziek van Simon and Garfunkel de hitlijsten bestormde. De film werd genomineerd voor zeven Oscars en won er uiteindelijk één, voor beste regisseur.

Webb hield aan het boek volgens de BBC ongeveer 21 duizend euro over en verdiende niets aan het succes van de film, omdat hij de rechten al van de hand had gedaan. De inmiddels 66-jarige schrijver stond altijd afwijzend tegenover een vervolgboek.

Later werd van Webb het boek 'The marriage of a young stockbroker' (1971) verfilmd. In 2001 schreef hij voor het eerst in twintig jaar een nieuw boek, ditmaal de romantische komedie 'Hope springs'. Dat verhaal werd hetzelfde jaar nog verfilmd door regisseur Mark Herman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen