Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel Beelen maakt proefprogramma voor Vara-tv

Shownieuws

Giel Beelen neemt woensdag een proefprogramma op voor de televisie van de Vara. De pilot wordt opgenomen om te bekijken of de radiomaker geschikt is voor tv.

Giel Beelen neemt woensdag een proefprogramma op voor de televisie van de Vara. De pilot wordt opgenomen om te bekijken of de radiomaker geschikt is voor tv, bevestigt de Vara. De omroep kon over de inhoud van het programma nog geen details prijsgeven. Het gerucht dat Beelen voor de Vara een late night-talkshow gaat maken, kon de Vara-woordvoerder niet bevestigen.

De Haarlemse diskjockey is al in dienst bij de Vara. Op de radiozender 3FM maakt hij het dagelijkse ochtendprogramma Giel. Begin februari verlengde hij zijn contract bij de Vara tot augustus 2008. Maandag presenteert hij in een gezamenlijke tv-uitzending van de Vara, VPRO en NPS op Nederland 3 het liveverslag van het Pinkpop-festival.

Vijf jaar geleden werd Beelen ontslagen bij de Vara. Hij had kort na de aanslagen op het World Trade Center in New York en de opschudding over poederbrieven een oproep gedaan brieven met meel naar de KRO te sturen. Bij die omroep was hij vlak daarvoor aan de kant gezet na in programmablad KRO Studio gezegd te hebben dat hij 'Mein kampf' van Adolf Hitler het meest indrukwekkende boek vond dat hij ooit had gelezen. Korte tijd later nam de Vara de dj weer in genade aan en schoof hem voor 3FM naar voren toen Rob Stenders naar Yorin FM vertrok.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen