Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musicalschrijver Pietro Garinei overleden

Shownieuws

De Italiaanse musicalcomponist en -producent Pietro Garinei is overleden. Hij werd vooral bekend dankzij zijn door Perry Como vertolkte Arrivederci Roma.

(Novum/AP) - De Italiaanse musicalcomponist en -producent Pietro Garinei, die vooral bekend werd dankzij zijn door Perry Como vertolkte Arrivederci Roma, is maandagnacht in het Forlanini-ziekenhuis in Rome gestorven. Ziekenhuiswoordvoerders hebben dit dinsdag bekendgemaakt. Garinei was 87.

Garinei werkte veel samen met Sandro Giovannini. Het tweetal behoorde tot de succesvolste Italiaanse musicalschrijvers en impresario's. Zij stimuleerden de carrières van topacteurs als Anna Magnani, Marcello Mastroianni en Alberto Sordi. Een van hun producties was Ciao Rudy over het leven van Rodolfo Valentino, met in de hoofdrol Mastroianni.

Arrivederci Roma, dat werd geschreven voor de uit 1958 daterende Hollywood-musical 'The seven hills of Rome', dankt zijn internationale bekendheid vooral aan de Engelstalige versie van Como. De song werd een van de symbolen van 'la dolce vita', het zoete Romeinse leven.

Garinei en Giovanini hadden ook veel succes met de musical Rugantino uit 1962, die in 1964 triomfen vierde op Broadway. Giovanini stierf in 1977. Garinei werkte nog lange tijd voor het Sistina-theater in Rome.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen