Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chabot en Deelder openen Broodzaal in bibliotheek

Shownieuws

Bart Chabot en Jules Deelder openen een Herman Broodzaal in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. In de ruimte is werk van de overleden kunstenaar te zien.

Bart Chabot en Jules Deelder openen volgende week dinsdag een Herman Broodzaal in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Dit is dinsdag bekendgemaakt. De ruimte wordt ingericht met werk van de kunstenaar, die in 2001 zelfmoord pleegde. Aan de muren komen schilderijen van Brood te hangen. Verder zijn enkele van zijn songteksten te zien. De ruimte is bedoeld als vergaderzaal, maar deze is het grootste deel van de tijd toegankelijk voor publiek.

De bibliotheek wil met het opzetten van de Herman Broodzaal het publiek in de gelegenheid stellen kennis te maken met het werk van de kunstenaar. "Hij is natuurlijk een zeer belangrijke Amsterdamse schilder en muzikant geweest. We willen zijn werk tentoonstellen zodat mensen ook buiten een museum zijn schilderijen en ander werk kunnen zien", zegt woordvoerder Björn Stenvers.

Herman Brood ondernam met schrijver Bart Chabot en dichter Jules Deelder van 1998 tot en met 2000 de theatertournee Apocrief. Na de dood van Brood schreef Chabot vier boeken over zijn vriend en collega. In 2007 verhuist de Herman Broodzaal mee naar de nieuwe locatie van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, nabij het Centraal Station.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen