Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Theo van Gogh wint opnieuw postuum prijs

Shownieuws

De in 2004 vermoorde regisseur Theo van Gogh valt opnieuw postuum in de prijzen. De tv-serie Medea wordt onderscheiden met de TV Spielfilm-Preis in Keulen.

De in 2004 vermoorde regisseur Theo van Gogh valt opnieuw postuum in de prijzen. De zesdelige Avro-serie Medea, Van Goghs laatste televisieserie, wordt onderscheiden met de TV Spielfilm-Preis op de Cologne Conference. Dat is een film- en televisiefestival in Keulen. De jury heeft de winnaar gekozen uit meer dan achthonderd inzendingen van over de hele wereld. Dat heeft Van Goghs vroegere productiebedrijf Column Producties dinsdag bevestigd.

Gijs van de Westelaken, producent en coscenarist van Medea, is blij met de 'deftige' prijs. "Eerdere winnaars waren ER en The Sopranos. Het is een mooie prijs." Met Theodor Holman, eveneens coscenarist van Medea en een goede vriend van Van Gogh, neemt Van de Westelaken de prijs op 22 mei in ontvangst in Keulen. Het is nog niet bekend of hoofdrolspeelster Katja Schuurman meegaat. Zij is momenteel wegens vakantie onbereikbaar, zegt Van de Westelaken.

Van Gogh is al eerder postuum geëerd, met een speciale oeuvreprijs op het Nederlands Film Festival in Utrecht en met de Vlaamse Pallieterprijs wegens zijn inzet voor de vrijheid van meningsuiting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen