Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Matchbox Twenty doneert voor muziekles New Orleans

Shownieuws

Matchbox Twenty geeft geld om het muziekonderwijs aan slachtoffers van de orkaan Katrina te stimuleren. De Amerikaanse rockgroep schenkt ruim 155 duizend euro.

(Novum/AP) - De Amerikaanse band Matchbox Twenty geeft geld om het muziekonderwijs in de vorig jaar door de orkaan Katrina getroffen stad New Orleans te stimuleren. De rockgroep schenkt ruim 155 duizend euro aan een overheidsprogramma dat middelbare scholen in de getroffen gebieden ondersteunt bij het opnieuw opzetten van muzieklessen. Het geld zal gebruikt worden om nieuwe instrumenten aan te schaffen, muziekdocenten in dienst te nemen en privé-lessen voor leerlingen mogelijk te maken.

De orkaan Katrina sloeg vorige zomer vernietigend toe, vooral in de Amerikaanse staat Louisiana. Daarbij kwamen ruim dertienhonderd mensen om en raakten duizenden dakloos. De compleet verwoeste stad New Orleans was voor de ramp het centrum van de Amerikaanse jazz- en bluesmuziek.

Rob Thomas, de zanger van Matchbox Twenty, zal komende zomer nog meer geld inzamelen tijdens zijn Amerikaanse solotournee. Hij treedt op om zijn vorig jaar verschenen debuutalbum 'Something to be' te promoten. Thomas laat in een verklaring weten dat muziekonderwijs van belang is om 'generaties van muzikanten te creëren die essentieel zijn voor de wederopbouw van de infrastructuur en cultuur van New Orleans'.

Matchbox Twenty brak in 1996 door met het album 'Yourself or someone like you'. Sindsdien verkocht de band wereldwijd miljoenen albums. Het laatste album, 'More than you think you are', stamt uit 2002.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen