Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Farina verlaat Law & Order

Shownieuws

Dennis Farina verlaat na twee seizoenen Law & Order. De 61-jarige acteur stopt met zijn rol als politierechercheur om tijd vrij te maken voor andere rollen.

(Novum/AP) - Dennis Farina verlaat na twee seizoenen de misdaadserie Law & Order. Een woordvoerder verklaarde dinsdag dat de 61-jarige acteur stopt met zijn rol als de New-Yorkse politierechercheur Joe Fontana. Hij wil tijd vrijmaken voor andere rollen en werk voor zijn eigen productiemaatschappij.

Dick Wolf, bedenker en producent van Law & Order, zei de beslissing van Farina te respecteren. Hij hoopt in de toekomst opnieuw met hem samen te kunnen werken. Farina is bekend van filmrollen in 'Get shorty', 'Midnight run', 'Snatch' en 'Saving private Ryan'. Ook speelde hij in tv-series als Crime Story en In-laws.

In de jaren zestig werkte Farina enkele jaren als agent in Chicago. Hij volgde in Law & Order de twee jaar geleden overleden Jerry Orbach op. Orbach speelde tot zijn dood de rol van detective Lennie Briscoe.

Naast Farina verlaat actrice Annie Parisse de serie. Haar personage, de openbaar aanklager Alexandra Borgia, wordt in de slotaflevering van dit seizoen vermoord terwijl ze een moordzaak onderzoekt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen