Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Gelder krijgt groen licht voor musical

Shownieuws

Jack van Gelder mag van de NOS in de toekomst meedoen aan een musical. "Als ik nog een keer gevraagd word, weet ik zeker dat de NOS en ik daar wel uitkomen."

Jack van Gelder mag van de NOS meedoen aan een musical. Dat zegt de sportpresentator dinsdag tegen Novum Nieuws. "Als ik nog een keer gevraagd word, ben ik er zeker van dat de NOS en ik daar wel uitkomen." Het werd Van Gelder door zijn werkgever verboden eerder deze maand deel te nemen aan de show Musicals in Ahoy'.

De belangrijkste reden voor de weigering was zijn drukke schema dit seizoen vanwege het wereldkampioenschap voetbal, zegt Van Gelder. "Ik mocht van de NOS maar een beperkt aantal dagen besteden aan de musicalshow. Daar ging producent Joop van den Ende niet mee akkoord." De presentator heeft nog geen nieuwe aanbieding voor een musical op zak.

De 55-jarige Van Gelder gaat in december de nieuwe serie van het spelletjesprogramma Tros Triviant presenteren. De sportjournalist hoefde niet lang na te denken toen hij werd benaderd. "Ik heb het altijd al een leuk programma gevonden. Ik was wel weer eens toe aan iets anders."

Van Gelder denkt dat zijn werk bij de NOS niet in gevaar komt door de spelletjesshow, omdat de dertien uitzendingen 'in enkele dagen' worden opgenomen. "Ik heb volgend seizoen bij de NOS precies hetzelfde schema als dit jaar."

In 1972 begon Van Gelder zijn televisiecarrière bij de Tros. Hij presenteerde voor de omroep onder meer jarenlang het programma 'Ter land, ter zee en in de lucht'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen