Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marijke Helwegen dol op Xander

Shownieuws

Marijke Helwegen is dolenthousiast over haar ontmoeting met zanger Xander de Buisonjé. "Xander weet hoe hij moet omgaan met vrouwen", vindt ze.

Ambassadrice van de cosmetische chirurgie Marijke Helwegen is dolenthousiast over haar ontmoeting met zanger Xander de Buisonjé. "Xander weet hoe hij moet omgaan met vrouwen", zegt Helwegen tegen Novum Nieuws. "We hadden een geweldige chemie." De twee zijn donderdag te zien in het televisieprogramma Villa Felderhof.

Het programma is traditioneel opgenomen aan de Franse Côte d'Azur. Xander gedroeg zich er als een heer, vertelt Marijke. "Hij droeg mijn tassen en flessen water." Ook in de uitzending breekt de societykoningin een lans voor de zanger. De roddelpers viel in 2002 over De Buisonjé heen: kort voor zijn bruiloft met Wendy van Dijk werd bekend dat hij was vreemdgegaan, waarop het huwelijk niet doorging. Van Helwegen denkt dat veel andere mannen zich niet anders hadden gedragen in Xanders plaats. "Jan , Piet en Klaas zijn niet in de situatie waarin vrouwen op de eerste rij zich aanbieden en bh's naar je hoofd gooien."

Helwegen gebruikt het televisieoptreden verder om de cosmetische chirurgie positiever voor het voetlicht te brengen. De bekende Nederlandse, die een televisieprogramma presenteert op de regionale zender RTV Utrecht, kijkt met plezier terug naar de scène waarin zij het oudtestamentische Hooglied voordraagt. Ze wil daarmee aangeven dat de kritiek vanuit christelijke hoek op de cosmetische chirurgie onterecht is. "Volgens de Bijbel is het uiterlijk wel degelijk belangrijk, maar sinds Calvijn is schoonheid een taboe geweest in Nederland."

Een ander hoogtepunt in de uitzending is volgens Helwegen haar vertolking van een liedje over zichzelf. "Daarin zing ik dat ik op niemand wil lijken. In Nederland zegt men veel te snel: doe maar gewoon."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen