Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gnarls Barkley niet op North Sea Jazz Festival

Shownieuws

De Amerikaanse band Gnarls Barkley heeft het concert op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam afgelast. Een Amerikaanse tournee krijgt voorrang.

De Amerikaanse band Gnarls Barkley geeft geen concert op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, zoals eerder gepland. Het management heeft besloten een Amerikaanse tournee voorrang te geven op de laatste week van de Europese tour. Dat maakt de organisatie van het jazzfestival dinsdag bekend. Gnarls Barkley zou op het North Sea Jazz Festival voor het eerst live in Nederland te zien zijn. De organisatie gaat op zoek naar een vervanger.

Gnarls Barkley staat momenteel hoog in de hitlijsten met het nummer 'Crazy'. Achter de band schuilen zanger en rapper Cee LO-Green en Danger Mouse, de producent van de virtuele rockband Gorillaz.

De band schreef in Groot-Brittanië geschiedenis door als eerste de hoogste positie in de hitlijsten te halen aan de hand van downloads alleen. Daar staat het nummer al negen weken op eenzame hoogte. In Nederland staat 'Crazy' op vier in de Mega top-100.

De 31e editie van het North Sea Jazz Festival vindt plaats op 14, 15 en 16 juli. Onder anderen Erykah Badu, Kanye West, Jamiroquai, Tracy Chapman en Jeff Beck betreden het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen