Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Bowie speelt Pink Floyd-nummers

Shownieuws

David Bowie heeft maandag tijdens een concert van David Gilmour in Londen een gastoptreden verzorgd. Hij speelde twee nummers met de gitarist van Pink Floyd.

David Bowie heeft tijdens een concert van David Gilmour in Londen een gastoptreden verzorgd. De zanger speelde met de gitarist van Pink Floyd twee nummers van de Engelse rockgroep. Dat meldt het Engelse tijdschrift NME.

Bowie maakte tot de verrassing van het publiek in de uitverkochte Royal Albert Hall tijdens de toegift zijn opwachting op het podium. Hij speelde met Gilmour de Pink Floyd-klassiekers 'Arnold Layne' en 'Comfortably numb'. Het publiek trakteerde Bowie op een staande ovatie. De zanger was in juni 2004 voor het laatst in Engeland op het podium te zien geweest, tijdens het Isle Of Wight-festival. Na vorig jaar aan zijn hart te zijn geopereerd doet 59-jarige Bowie het iets rustiger aan.

Tijdens het concert van Gilmour speelden maandagavond ook David Crosby en Graham Nash twee nummers mee. Ze zongen het titelnummer van Gilmours laatste album 'On an island' en het Pink Floyd-nummer 'Shine on you crazy diamond'. Ook brachten ze 'Find the cost of freedom' van Stephen Stills ten gehore. Gitarist Robert Wyatt maakte eveneens zijn opwachting. Hij speelde cornet in het nummer 'Then I close my eyes'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen