Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Blade runner' krijgt weer nieuwe versie

Shownieuws

De filmklassieker 'Blade runner' uit 1982 krijgt weer een nieuwe versie. In 1992 kwam al een hermontage uit. Rutger Hauer speelt een van de hoofdrollen.

De sciencefictionklassieker 'Blade runner' uit 1982 krijgt weer een nieuwe versie. Dat meldt het Britse persbureau Reuters dinsdag. In 1992 kwam al een 'director's cut', een versie van de film zoals regisseur Ridley Scott hem oorspronkelijk voor ogen had, in de bioscoop. Dvd-verzamelaars kunnen vanaf januari Scotts 'definitieve nieuwe versie' kopen. Die wordt uitgebracht om het 25-jarig bestaan van de film te vieren.

In 1997 was 'Blade runner' een van de eerste films die uitkwamen op dvd. De schijf was technologisch gezien nog niet optimaal en werd al snel uit de handel genomen.

Op de nieuwe schijven komen ook de oorspronkelijke Amerikaanse versie van de film, de internationale versie van de film uit 1982 en de versie uit 1992. De nieuwe versie wordt ook in de bioscoop vertoond.

'Blade runner' gaat over een politieman (Harrison Ford) die in het Los Angeles van 2019 jacht maakt op klonen. Een van deze kunstmatige mensen wordt gespeeld door Rutger Hauer. De film is gebaseerd op een roman van Philip K. Dick, wiens werk ook aan de basis stond van de film 'Total recall'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen