Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johanna ter Steege eregast op filmfestival

Shownieuws

Johanna ter Steege is dit jaar eregast op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De Nederlandse actrice wordt geëerd met een uitgebreid programma.

Johanna ter Steege is dit jaar eregast op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De Nederlandse actrice wordt geëerd met een uitgebreid programma. Tijdens het festival worden binnen- en buitenlandse films van haar vertoond.

De films worden persoonlijk door Ter Steege ingeleid en na afloop spreekt ze met het publiek. Verder neemt ze deel aan een masterclass acteren, waarbij ze haar ervaringen deelt met jonge Nederlandse acteurs. Daarnaast vinden tijdens het festival meerdere gesprekken en talkshows plaats, waarbij de actrice met tegenspelers en regisseurs over haar carrière praat.

De 44-jarige Ter Steege is bekend van rollen in Nederlandse films als 'Spoorloos' en 'Quernsey'. De laatste jaren speelde ze vooral in internationale films, zoals 'Vincent & Theo' van Robert Altman en 'Immortal beloved', met Gary Oldman en Isabella Rosselini. Binnenkort is ze te zien in twee Franse films.

Momenteel werkt Ter Steege aan de opnamen van de korte film 'Downtown' van Alice Wincour. In juli begint ze met het filmen van 'L'été Indien' van Alain Raoust.

De 26e editie van het Nederlands Filmfestival vindt van 27 september tot en met 6 oktober plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen