Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Japanse filmregisseur Imamura overleden

Shownieuws

De Japanse filmregisseur Shohei Imamura (79) is dinsdag overleden. Hij won tijdens zijn carrière twee keer een Gouden Palm op het filmfestival in Cannes.

(Novum/AP) - De Japanse filmregisseur Shohei Imamura is dinsdag op 79-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Tokio. De regisseur, die op het filmfestival in Cannes twee keer een Gouden Palm in de wacht sleepte, leed al geruime tijd aan leverkanker.

Imamura, die in 1926 in Tokio werd geboren, debuteerde in 1958 met de film 'Stolen desire'. Met zijn twee daaropvolgende films, 'My second brother' en 'The insect woman', verwierf hij internationale erkenning.

De films van Imamura gaan over de veerkracht en energie van gewone mensen. De Gouden Palmen won hij met 'The eel' en 'The ballad of Narayama'.

'The eel' gaat over een moordenaar die na zijn vrijlating alleen nog belangstelling kan opbrengen voor de paling die hij als huisdier houdt. Door een meisje dat hij van zelfmoord redt, leert hij zich weer open te stellen voor zijn medemensen.

'The ballad of Narayama' verhaalt van een man die door een oude Japanse gewoonte gedwongen wordt zijn oude moeder op een berg achter te laten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen