Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katie Melua hoopt op doorbraak in VS

Shownieuws

Katie Melua hoopt dit jaar door te breken in de Verenigde Staten. In Europa werden al drie miljoen exemplaren van haar album 'Piece by piece' verkocht.

Katie Melua hoopt dit jaar door te breken in de Verenigde Staten. Dat zegt de zangeres deze week in het Amerikaanse tijdschrift Billboard. In Europa zijn al drie miljoen exemplaren van haar vorig jaar uitgebrachte album 'Piece by piece' verkocht. Vanaf 6 juni ligt de cd in de winkels in de VS, laat haar platenlabel Dramatico weten.

Melua denkt dat er wel al Amerikanen zijn die haar muziek kennen, maar ze ziet zich vooralsnog als 'underground'. "Als je vraagt wie Katie Melua is, dan weten ze dat echt niet", denkt de uit Georgië afkomstige zangeres. "Het is wel interessant hoe hard we er via zendtijd op de radio nog aan moeten trekken."

De 22-jarige Katie, die sinds haar dertiende in Groot-Brittannië woont, werd ontdekt toen muziekproducent Mike Batt op een muziekopleiding in Londen op zoek was naar muzikanten voor een jazzband. Hij hoorde Melua toevallig zingen en was zo onder de indruk dat ze onmiddellijk een platencontract kreeg. In 2003 kwam haar debuutalbum 'Call off the search' uit.

Nederland is al voor Melua gevallen. In februari stond ze twee keer in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. Haar hitsingle 'Nine million bicycles' haalde de tweede plaats in de Top-40. 'Piece by piece' stond op de hoogste positie in de album top-100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen