Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monica Bellucci speelt Sonia Gandhi

Shownieuws

Monica Bellucci speelt de hoofdrol in een film over het leven van Sonia Gandhi. De Italiaanse actrice zou vorige week in Cannes met de rol hebben ingestemd.

Monica Bellucci speelt de hoofdrol in een film over het leven van Sonia Gandhi. Dat meldt de krant The Times of India dinsdag. De Italiaanse actrice zou vorige week op het filmfestival in Cannes met de rol hebben ingestemd na een ontmoeting met regisseur Jagmohan Mundra. De opnamen van de film over de 59-jarige weduwe van de voormalige Indiase minister-president Rajiv Gandhi beginnen naar verwachting in september.

Regisseur Mundra vindt Bellucci ideaal voor de rol. "Ze lijkt precies op Sonia Gandhi", verklaart hij. Het is geen probleem dat de Italiaanse actrice de Indiase taal niet machtig is, omdat in de film Engels wordt gesproken.

De 41-jarige Bellucci is onder meer bekend van 'The matrix reloaded' (2003) en 'The passion of the Christ' (2004). Het is nog niet bekend wie de rol van Rajiv Gandhi op zich neemt.

De van oorsprong Italiaanse Sonia Gandhi is op dit moment de leider van de grootste politieke partij in India. In 1991 kwam haar echtgenoot Rajiv Gandhi om het leven bij een zelfmoordaanslag.

Na haar verkiezingswinst twee jaar geleden weigerde Gandhi het premierschap. Reden hiervoor waren hevige protesten van Hindu-nationalisten tegen de benoeming van een van oorsprong buitenlandse vrouw tot politiek leider van India.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen