Kies je favoriete radiostation

Dossiers

X-men in Nederland minder populair dan in VS

Shownieuws

'X-men: the last stand' was dit weekeinde in Nederland aanzienlijk minder populair was dan in de VS. De film zette nog geen zevenhonderdduizend euro om.

Famke Jansen kon niet behoeden dat 'X-men: the last stand' dit weekeinde in Nederland aanzienlijk minder populair was dan in de Verenigde Staten. De film, waarin Janssen een van de hoofdrollen speelt, kwam binnen op de tweede plaats in de Nederlandse box office en zette nog geen zevenhonderdduizend euro om. 'The Da Vinci code' behield zijn eerste positie in de lijst met een omzet van 1,6 miljoen euro.

In de VS kwam de sciencefictionfilm wel binnen op de eerste positie. Met een omzet van 84 miljoen euro beleefde de productie zelfs de vierde beste opening in de geschiedenis van de box office. 'The Da Vinci code' zakte naar de tweede plaats. De precieze opbrengst is nog niet bekend, maar wordt geschat op 26 miljoen euro. De verfilming van de bestseller van Dan Brown opende vorige week met ruim zestig miljoen euro.

Janssen was twee weken geleden aanwezig bij de Nederlandse voorpremière van 'X-men: the last stand'. In de film speelt ze de mutant Jean Grey die met haar medemutanten, gespeeld door onder anderen Hugh Jackman en Halle Berry, voor de keuze staat hun speciale krachten op te geven en weer mens te worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen