Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney populairste Britse vegetariër

Shownieuws

Paul McCartney is uitgeroepen tot de populairste bekende vegetariër van Groot-Brittannië. De voormalige Beatle dankt zijn uitverkiezing aan Vegetarian Society.

Paul McCartney is uitgeroepen tot de populairste bekende vegetariër van Groot-Brittannië. De voormalige Beatle dankt zijn uitverkiezing aan een enquête op de website van vegetariërsvereniging Vegetarian Society. Hij wordt op de voet gevolgd door zanger Morrissey. Pauls dochter Stella is gekozen tot de populairste vrouwelijke vegetariër van het land.

De 63-jarige popster is erg blij met zijn verkiezing. "Mensen worden zich steeds bewuster van wat ze eten en waar het vandaan komt. Maar velen zien nog geen relatie tussen hun eigen gedrag en het leed en de dood van een levend wezen", zei hij maandag in een reactie. "Als je eenmaal echt begrijpt wat de consequenties zijn van het eten van vlees, dan kun je niet doen alsof het je iets kan schelen zonder vegetarisch te worden."

Eerder deze maand werd bekend dat Paul na een huwelijk van vier jaar gaat scheiden van Heather Mills. De laatste weken werd in Britse media flink gespeculeerd over het geld dat de 38-jarige Mills aan de scheiding zou overhouden. Naar verluidt is het stel in gemeenschap van goederen getrouwd en houdt zij daardoor tussen de 148 en 296 miljoen euro aan de breuk over. Mills wordt er in de media van beschuldigd dat ze de voormalige Beatle alleen is getrouwd om zijn geld.

Op zijn website distantieerde McCartney zich van deze beschuldiging. "Daar is niets van waar. Heather is een gulle vrouw die het grootse deel van haar tijd besteedt aan het helpen van mensen die het slechter hebben dan zijzelf." Hij noemt de geruchten 'belachelijk en kwetsend'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen