Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen remake Engels WK-lied met David Beckham

Shownieuws

De Engelse voetbalbond FA wil de WK-single van New Order met David Beckham niet als het officiële WK-lied voor het Engelse team. De bond koos voor Ant & Dec.

De Engelse voetbalbond FA wil de single van New Order met David Beckham niet als het officiële WK-lied voor het Engelse team. In plaats daarvan koos de FA het nummer 'We're on the ball' van het duo Ant & Dec. Dat meldt de Engelse krant The Sun.

Beckham zou deze week in de studio van New Order een rap opnemen in een herbewerking van het nummer 'World in motion'. Het nummer van de Engelse band was in 1990 het officiële WK-lied van Engeland bij het wereldkampioenschap voetbal in Italië. In de single voerde de in Jamaica geboren Engelse international John Barnes een freestyle rap op. De single werd de eerste nummer 1-hit voor New Order.

New Order-bassist Peter Hook toonde zich teleurgesteld in het besluit van de FA. "Het management van David Beckham had ons toegezegd dat David de rap van Barnes graag wilde doen. Dat hoeft nu dus niet meer. Ik denk niet dat we nu ooit nog een voetbalnummer gaan opnemen. En als we het ooit doen, dan alleen met Wayne Rooney."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen