Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afscheid valt BZN zwaar

Shownieuws

Het is voor alle bandleden moeilijk als een band uit elkaar gaat. "Het is heel ingrijpend", zegt basgitarist Jan Tuijp van BZN. De band stopt volgend jaar.

Het is voor alle bandleden moeilijk als een band uit elkaar gaat. Dat werd maandag duidelijk bij de uitreiking van een gouden plaat aan BZN voor het verzamelalbum All Singles. Volgend jaar geeft de Volendamse formatie er na 41 jaar de brui aan. "Het is heel ingrijpend", vertelt basgitarist Jan Tuijp aan Novum Nieuws. "Ik ben er vanaf de oprichting van de band bij en als je dan opeens je levenswerk ziet ophouden, komt dat hard aan."

Het einde van de band is de beslissing van zanger Jan Keizer. Hij wil zich richten op zijn solocarrière, vertelt Tuijp. "Hij wilde stoppen en dan heeft het voor ons ook geen zin meer. Ik accepteer zijn keuze overigens volledig, maar ik vind het wel jammer."

Ook zangeres Carola Smit staat regelmatig stil bij het naderende afscheid. "Ik heb het nu al bij het eind van concerten, af en toe. Dan neem je afscheid van je publiek en weet je dat het volgend jaar gewoon ophoudt. Als je in een mooie zaal staat, besef je soms opeens dat je daar voor het laatst staat."

Jan zelf is op dit moment nog niet zo bezig met het afscheid. "De afscheidstournee begint pas in oktober. Ik denk dat het dan wel wat met je zal doen als je in elke stad waar je speelt voor het laatst bent met BZN. Maar ik hoop vooral dat het heel erg leuk zal worden." De zanger kijkt met veel voldoening terug op zijn carrière met de band. "Ik ben een bevoorrecht mens dat ik in deze band heb gezeten. Ik heb er goede vrienden aan overgehouden. Het was gewoon een supersucces en dat kan niemand ons afpakken."

De Band Zonder Naam begint in oktober met zijn afscheidtournee door Nederland. Op 16 juni volgend jaar nemen de bandleden voorgoed afscheid van het publiek in Ahoy' Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen