Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bucks Fizz vindt songfestival te grootschalig

Shownieuws

Het Eurovisie Songfestival is te grootschalig. Dat vindt de Britse groep Bucks Fizz, in 1981 winaar van het muziekfestijn met 'Making your mind up'.

Het Eurovisie Songfestival is te grootschalig. Dat vindt de Britse groep Bucks Fizz, die in 1981 het muziekgala won met het nummer 'Making your mind up'. "Het is tijd dat ze het reorganiseren. Er doen veel te veel landen mee. De meeste daarvan begrijpen niet dat het Songfestival om plezier gaat en niet al te serieus moet worden genomen", zegt groepslid Cheryl Baker op de website Esctoday.com.

Bucks Fizz trad zaterdag eenmalig op in een Londense nachtclub, ter ere van de 25e verjaardag van de groep. Later dit jaar komt er een nieuwe cd uit. Het dubbelalbum met de naam 'The lost masters' bevat zeldzame, niet eerder uitgebrachte opnamen. Bucks Fizz denkt erover om dit jaar ook een reünietournee op te zetten. "Het zou zonde zijn als we niks aan onze verjaardag doen. We werken aan plannen voor een tournee."

Bucks Fizz werd in 1981 geformeerd om voor Engeland mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. De popgroep won het muziekfestijn dat jaar in Dublin. Het kwartet, bestaande uit Jay Aston, Cheryl Baker, Bobby G en Mike Nolan, was in de jaren na de overwinning erg populair in Groot-Brittannië. Het kwartet scoorde drie nummer 1-hits. In Nederland is de groep nauwelijks succesvol geweest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen