Kies je favoriete radiostation

Dossiers

El Presidente houdt niet van één genre

Shownieuws

De schotse band El Presidente wil zich niet richten op een muzikaal genre. Frontman Dante Gizzi speelde jarenlang bas in de meer traditionele rockgroep Gun.

De schotse band El Presidente wil zich niet richten op een bepaald genre. Frontman Dante Gizzi speelde jarenlang bas in de meer traditionele rockgroep Gun. Met El Presidente combineert hij stijlen als pop, funk, glamrock, electro en disco. "Als kind luisterde ik naar al deze verschillende muziekgenres. Ik vond het saai alleen maar muziek van een bepaalde band te horen", vertelt Gizzi aan Novum Nieuws.

Met Gun scoorde Gizzi in 1994 een hit met 'Word up', een cover van de funkgroep Cameo. Gizzi begon met het schrijven van nummers na het uiteengaan van de uit Glasgow afkomstige groep, eind jaren negentig. Hij deed dat samen met zijn broer Giuliano, die gitaar speelde in Gun. "We werkten drie tot vier jaar aan nieuwe nummers en kregen opeens een platencontract. We moesten toen snel een groep vrienden bij elkaar trommelen om van El Presidente een echte band te maken."

El Presidente brak in Groot-Brittannië in korte tijd door. Na acht optredens stond de groep al op het Glastonbury Festival, een van de grootste popfestivals van Engeland. Ook toerde het vijftal met wereldberoemde bands als Oasis en Duran Duran. In Nederland krijgt de groep inmiddels ook langzaam voet aan de grond. De singles 'Without you' en 'Turn this thing around' worden veel op de radio gedraaid. Eerder deze maand speelde El Presidente op Bevrijdingspop in Haarlem, in de Amsterdamse popzaal Paradiso en bij VRRO's 3Voor12 op de radiozender 3FM. Na het optreden op Bevrijdingspop vertrok de band voor een tournee naar Japan.

De ambitieuze Gizzi heeft de komende maanden tot in de puntjes gepland. "Ik wil met de band nog op enkele Europese popfestivals spelen en tussendoor de studio induiken om aan het tweede album te werken. En ik wil natuurlijk op tv naar het wereldkampioenschap voetbal kijken. Wie volgens mij wereldkampioen wordt? Italië natuurlijk. Hoewel je Duitsland nooit moet uitvlakken op een WK."

Het debuutalbum 'El presidente' is verschenen bij SonyBMG.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen