Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sharon Osbourne biedt dakloze onderdak

Shownieuws

Sharon Osbourne heeft een 17-jarige dakloze jongen in huis gehaald. De twee ontmoetten elkaar tijdens het werk van Sharon voor stichting The Prince's Trust.

Sharon Osbourne heeft een dakloze jongen in huis gehaald. De vrouw van Ozzy Osbourne bood de 17-jarige Danny Howarth vorige maand tijdelijk onderdak aan. Dat meldt de Engelse boulevardkrant The Mirror. De twee ontmoetten elkaar tijdens het werk van Sharon als ambassadrice van de liefdadigheidstichting The Prince's Trust. Deze stichting helpt probleemjongeren om hun leven weer op de rails te krijgen.

Danny Howarth, die vorig jaar door zijn stiefvader op straat werd gezet, nam deel aan een cursus van de stichting om zijn zelfvertrouwen weer op te bouwen. Sharon trok zich het verhaal van de aan cannabis en xtc verslaafde jongen aan. Ze bood hem aan een tijdje bij haar en haar gezin in te trekken. Sharon heeft haar man zien worstelen met zijn drank- en drugsverslaving. Ook haar kinderen Jack en Kelly hebben in afkickklinieken gezeten om van hun drugsverslavingen af te komen.

Volgens Sharon is het belangrijk dat mensen zich het lot van dakloze jongeren aantrekken. "De meeste dakloze jongeren leven niet alleen op straat omdat ze verslaafd zijn. Ze leven zo omdat ze problemen thuis hadden, omdat ze niet gewild of geliefd waren. Het zijn jonge mensen die onze hulp nodig hebben."

The Prince's Trust werd in 1976 opgericht door kroonprins Charles. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan vond vorige week onder meer een concert plaats in de Tower of London, waar onder anderen Ozzy Osbourne, Annie Lennox en Lionel Richie optraden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen