Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Engelse zender draait James Blunt niet meer

Shownieuws

Essex FM draait geen muziek meer van James Blunt. De Engelse zanger zei dat mensen naar een andere zender moeten luisteren als ze zijn muziek niet leuk vinden.

Het Engelse radiostation Essex FM draait voorlopig geen muziek meer van James Blunt. De regionale zender kwam tot het besluit na een uitspraak van de zanger. Hij zei dat mensen die genoeg krijgen van zijn liedjes naar een zender moeten luisteren die zijn muziek niet draait. Dit meldt de website Yahoo Music.

Veel Engelsen hebben de hits van James Blunt het afgelopen jaar te vaak gehoord, legt Essex FM-programmaleider Chris Cotton uit. "Wij hebben niks tegen James Blunt; we zijn zelfs blij dat hij zo succesvol is. Maar we hebben echt even genoeg van hem." Cotton wijst op de vele reacties op de overdaad aan James Blunt-muziek die de luisteraars naar de zender stuurden. "De boodschap van onze luisteraars was erg duidelijk." Cotton roept andere radiostations op het voorbeeld van Essex FM te volgen.

Vorig jaar steeg 'Back to Bedlam', het debuutalbum van James Blunt, in 25 landen naar de eerste plaats in de albumlijsten. Wereldwijd ging het album meer dan zeven miljoen keer over de toonbank. Ook de hits 'You're beautiful', 'Goodbye my lover' en 'Wiseman' domineerden lange tijd de hitlijsten. In februari werd de oud-militair beloond met Brit Awards voor beste zanger en beste pop-act van het afgelopen jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen