Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Zutons speelt op elk willekeurig podium

Shownieuws

The Zutons heeft geen voorkeur voor locaties om op te treden. De Engelse band speelt net zo lief op grote popfestivals als in kleine clubs, zegt drummer Payne.

The Zutons heeft geen voorkeur voor locaties om op te treden. De Engelse band speelt net zo lief op grote popfestivals als in kleine clubs. Dat zegt drummer Sean Payne tegen Novum Nieuws. "Zolang we maar de gehele zomer rock-'n-roll kunnen spelen, maakt het ons niet uit waar en voor wie we spelen." Zondag speelt The Zutons op Pinkpop.

De band brak twee jaar geleden wereldwijd door met het debuutalbum 'Who killed...... The Zutons?'. In eigen land reikten vijf singles van het album tot de hitlijsten en behaalde de cd zelf de gouden status. In totaal gingen zeshonderdduizend exemplaren van het album over de toonbank. Het succes leverde de jonge band uit Liverpool in hetzelfde jaar een nominatie op voor de prestigieuze Britse muziekonderscheiding Mercury Prize.

Na een wereldtournee die bijna twee jaar duurde, dook The Zutons eind vorig jaar de studio in met producer Stephen Street. Hij is onder meer bekend van zijn werk met The Smiths, Blur, The Cranberries en The Pretenders. Tussen de band en de producer klikte het meteen, vertelt Payne. "We hadden vooraf een lijstje met producers met wie we graag wilden werken. Maar toen niemand op deze lijst beschikbaar was, kwam onze platenmaatschappij met Stephen aanzetten. Dat was een schot in de roos."

Street gaf de band ruim baan in de studio in Londen en gaf adviezen als dat nodig was. Volgens Payne was die aanpak precies wat de groep nodig had. "We weten zelf heel goed wat we willen, maar een klein advies hier en daar kan erg goed uitpakken. Stephen is daar een meester in." The Zutons nam achttien nummers met Street op in Londen en werkte daarna in het eigen onderkomen in Liverpool nog vijf andere songs uit. Die haalden het nieuwe album 'Tired of hangin' around' niet, maar worden door de band als extra nummers op singles gezet.

Het nieuwe album 'Tired of hangin' around' is verschenen via Red Ink/SonyBMG. Voor het concert van zondag op Pinkpop in het Limburgse Landgraaf zijn nog kaarten beschikbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen