Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aparte kindernamen gebruikelijk in Hollywood

Shownieuws

Angelina Jolie en Brad Pitt zijn niet de enigen in de showbusiness die hun kind een opvallende naam hebben gegeven. De naam van dochtertje Shiloh valt niet op.

Angelina Jolie en Brad Pitt zijn niet de enigen in de showbusiness die hun kind een opvallende naam hebben gegeven. De naam van hun zaterdag geboren dochtertje Shiloh valt niet op tussen de namen die andere beroemdheden hun kinderen hebben meegegeven. Een recent voorbeeld is Bluebell Madonna, het dochtertje van ex-Spice Girl Geri Halliwell.

Gwyneth Paltrow en Chris Martin noemden hun in april geboren zoon Moses en zijn zusje heet Apple. Ook Bob Geldof zat in de fruitsferen toen hij zijn dochter Peaches Honneyblossom noemde. Haar zusjes heten Fifi Trixibelle en Pixie. Zangeres Toni Braxton had geen fruit, maar spijkerbroeken in haar hoofd toen ze de namen van haar zonen bedacht. De jongens gaan door het leven als Denim en Diezel.

Dubbele namen zijn populair in Hollywood. De dochter van rapper Vanilla Ice heet Dusty Rain, de zoon van acteur Jason Lee luistert naar de naam Pilot Inspektor en de dochter van komiek Penn Jilette is Moxie CrimeFighter genoemd. Frank Zappa noemde zijn kinderen Moon Unit, Ahmet Emuukha Rodan, Dweezil en Diva Muffin.

Ook Michael Jackson houdt van vreemde namen, het liefst met een verwijzing naar zichzelf. Zijn zonen heten Prince Michael en Prince Michael II, zijn dochter is Paris Michael gedoopt. Broer Jermaine Jackson maakt het nog bonter door een van zijn zonen als Jermajesty door het leven te laten gaan.

De kinderen kunnen later altijd nog hun naam veranderen, als ze liever met een minder opvallende naam door het leven willen gaan. Enkele beroemde spruiten gingen hen daarin voor. Dandelion, de dochter van Keith Richards, heet tegenwoordig Angela. Ook Zowie Bowie, de zoon van David, veranderde zijn naam: hij veranderde zijn naam in het meer traditionele Duncan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen