Kies je favoriete radiostation

Dossiers

X-men verslaat Da Vinci Code

Shownieuws

'X-men: the last stand' heeft 'The Da Vinci code' van de eerste positie in de box office gestoten. De sf-film van Brett Ratner bracht 84 miljoen euro op.

(Novum/AP) - 'X-men: the last stand' heeft 'The Da Vinci code' van de eerste positie in de box office gestoten. De sciencefictionfilm van regisseur Brett Ratner bracht in zijn openingsweekeinde 84 miljoen euro op. Ron Howards verfilming van de religieuze thriller 'The Da Vinci Code' opende vorige week met 60,4 miljoen euro en staat dit weekeinde op de tweede plaats in de lijst van films met de hoogste omzet in de Verenigde Staten.

'X-men' heeft op drie films na de hoogste omzet in een eerste weekeinde in de VS tot nu toe. Alleen 'Spider-Man', die debuteerde met ruim negentig miljoen euro, 'Star Wars: episode III', met ruim 85 miljoen euro en 'Shrek 2', met 84,7 miljoen euro, openden met een hogere omzet.

In het derde deel van de X-men-reeks staan mutanten, gespeeld door Famke Jansen, Hugh Jackman, Halle Berry en Rebecca Romijn, voor de keuze hun krachten te behouden of net als de rest van de mensheid te worden. Het succes van de film is te danken aan trouwe fans van de eerste twee X-men-films. Daarnaast spelen slimme marketingtrucs en redelijk tot goede recensies een rol, denken de makers van de film.

Welke producties nog meer in de toptien van films met de hoogste omzet staan en hoeveel 'The Da Vinci code' dit weekeinde heeft opgebracht is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen